Tartumaal toimuval perepäeval saab näha Eestis haruldasi tõukoeri

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skye terjer ja tema omanik Rita. Skye terjer on koer, kes oma ajaloolisel kodumaal Suurbritannias jõudnud väljasuremisohus tõugude edetabeli absoluutsesse tippu.
Skye terjer ja tema omanik Rita. Skye terjer on koer, kes oma ajaloolisel kodumaal Suurbritannias jõudnud väljasuremisohus tõugude edetabeli absoluutsesse tippu. Foto: Erakogu

Tartumaal Vasulas leiab laupäeval aset meeleolukas perepäev, kus saab näha haruldasi koeratõuge, küsida nõu loomaarstilt ning lahutada meelt.

Laupäeval 15. juulil Vasulas Rotaksi lihapoe territooriumil toimuva perepäeva põhirõhk on eriliste koeratõugude tutvustamisel. Kohapeal räägivad spetsialistid lemmikloomade tervisest, õigest toitumisest ning tutvustatakse uusi lemmikloomatoidu brände.

Koeratõuge tulevad tutvustama Eesti kennelid ja kasvatajad. Ei saa öelda, et need koerad, kellest kõneldakse, oleksid haruldused, kuid Eesti tänavatel või parkides võib neid harva kõndimas kohata. Mõni nende hulgast on Eestis ja kogu Baltikumis ainuke oma tõu esindaja.  

Tutvustamisele tulevate koeratõugude seas on Kesk-Aasia lambakoer, Skye terjer, ahvpinšer, Lapi porokoer, Bordercollie, Norfolki terjer, Vene must terjer, Hispaania veekoer, lõvikoerake, kääbusbullterjer, taksid, Tiibeti terjer. Kõik on ametlikult registreeritud ning Rahvusvahelise Künoloogilise Föderatsiooni (FCI) tõutunnistusega. 

Kohal on professionaalne veterinaar, kes vastab kõikidele lemmikloomadega seotud küsimustele. Lisaks koeratoitude tutvustamisele pakutakse kohapeal suppi.

Kohapeal saab tutvuda ka lihapoe territooriumil aedikutes elavate alpakade ning mägikitsedega.

Üritus algab kell 11 ning kindlasti tasub tulla kogu perega. Pärast näitust on kohapeal  võimalik kõikide koeratõugude kohta omanikelt lisa küsida ja koertega vabamas vormis tutvust teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles