Koera hüljanud paari süüdistatakse looma julmas kohtlemises

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Nurru Ometi / Facebook

MTÜ Nurru Ometi vabatahtlikud päästsid juuni lõpul hüljatud koera, kes oli mitmeks päevaks metsa jäetud. Loomahülgamises kahtlustatavate suhtes on politsei alustanud kriminaalmenetlust.

28. juunil päästsid vabatahtlikud Tallinna lähistelt metsast koera, kes oli mitu päeva truult omanikku oodanud ning tunnistajate sõnul jooksis vastu igale lähenevale autole justkui lootes, et ehk on peremees talle järele tulnud. Koer toimetati Tallinnas Paljassaarel asuvasse loomade varjupaika.

Püüd leida koera omanikud juhtis koera päästjad arvatavate loomahülgajateni. «Koera omanikud on tuvastatud ja samuti on olemas ka tunnistajad, kelle kinnitusel on see Kohtla-Järvelt pärit koer nimega Leedi hüljatud juba teistkordselt. Tegime politseisse avalduse kriminaalmenetluse algatamiseks seoses koera hülgamisega,» sõnas MTÜ Nurru Ometi juht Kerttu Jukkum.

Politsei pressiesindaja Kertu Krall kinnitas, et juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles