Tallinna loomaaed kutsub osa võtma ülemaailmsest jäätisepäevast

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval, 16. juulil ootab loomaaed loomade keskkonna rikastamise päevale, kus jäätisega saavad maiustada nii loomad kui ka inimesed.

Kuna keskkonna rikastamise päev langeb kokku ülemaailmse jäätisepäevaga, pakub Tallinna loomaaed jäätist nii püsiasukatele kui ka külastajatele.

Külastajatele pakub kell 10.30 jäätist Unilever Eesti AS loomaaia mõlema sissepääsu juures. Tasub varakult kohal olla, sest jäätist jagub vaid sajale esimesele külastajale.

Loomade jäätised valmivad loomaaia söödaköögis. Mõne tunni jooksul saab näha, mida loomaaia asukad oma külmast kingitusest arvavad, elades kaasa loomade jäätisepeole.

Loomaaia loomad elavad tehistingimustes, kus neil puuduvad looduses esinevad võimalused, valikud, mängud, ohud jms. Seetõttu on loomaaedades väga oluline loomade elukeskkonna rikastamine, olgu see uute mänguasjade, lõhnade, ülesannete, tegevuste, toidu vms kaudu. Loomadele pakuvad põnevust ka ühistegevused nagu treenimine või muu sarnane looma aktiivsust mõjutav tegevus, mis arendab tema füüsist ja vaimu, pidurdab stressi või käitumishäirete kujunemist.

Jäätisepäeva orienteeruv ajakava:

11.00 hülged ja ninakarud

11.30 lõvid ja jaapani makaagid

12.00 troopikamaja

13.00 jääkarud, pesukarud, tiiger

13.30 elevandimaja elanikud

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles