Miks kaasatakse Londoni kõrghoone tulekahju kustutamise järeltöödel koeri?

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Pärast kõrghoones öösel vastu kolmapäeva lahvatanud tulekahju kustutamist tegelevad Londoni tuletõrjeüksused koostöös Londoni politseiteenistuse otsingu- ja päästemeeskonnaga surnukehade otsimisega. Otsingusse on kaasatud ka koerad, kelle panus antud juhtumi puhul on asendamatu.

Otsimisprotsessi kaasatakse koeri põhjusel, et nad on inimesest kergemad ja pääsevad sinna, kuhu meeskondadel on pääsemine raskendatud, näiteks 24-korruselise tornmaja ülemistele korrustele. Koerad suudavad üle nuusutada hoone iga kahjustada saanud nurga, mis muidu võiks tähelepanuta jääda, kirjutab Metro.

Londoni tuletõrjeülem Dany Cotton ütles, et tuletõrjemeeskonnad ei looda enam elavaid leida, kuid otsingud jätkuvad, et identifitseerida need, kes on tulekahjus jäänud teadmata kadunuks.

Londoni tuletõje ja Londoni politseiteenistuse otsingu- ja päästemeeskonda kuuluvad teenistuskoerad kannavad spetsiaalset varustust, näiteks saapakesi, et kaitsta käppi klaasikildude ja teiste teravate objektide eest.

Kardetakse, et tuli võis nõuda isegi 100 inimelu, kuid võttes arvesse tulekahju levikut ja võimsust, on võimudel väga raske hoonesse jäänuid leida ning neid identifitseerida.

Päästekoer tööpostil. (Rick Findler/ PA via AP)
Päästekoer tööpostil. (Rick Findler/ PA via AP) Foto: Rick Findler/AP

Vähemalt pool hoonest vajab veel kuni detailideni läbiuurimist. Kõige enam pakuvad meeskondadele väljakutset just ülemised korrused, sest need vajavad toestamist. «Otsing on väga täpne ja see aeglane ning üksikasjalik protsess,» sõnas Cotton.

Tulevased tuletõrjekoerad valitakse välja juba kutsikatena ja neid treenitakse  positiivse kinnituse abil, et neid spetsiaalse koerajuhi abil operatsioonidesse kaasata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles