Olulised põhjused, miks kassid väldivad veekausist joomist

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahel eelistab kass voolavat vett seisvale.
Vahel eelistab kass voolavat vett seisvale. Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Vahel istub kass kraanikausi ääres ja püüab käpaga tilkuvat vett selle asemel, et juua oma veekausist. Põhjuseid, miks kass nii teeb, võib olla mitu, kirjutab portaal I Heart Cats. 

Nad kuulevad vee jooksmist

Kassidel on väga hea kuulmismeel, aga veekauss seisab vaikselt nurgas ega ärata tähelepanu. Seevastu kraanist tilkuva vee heli on põnev ja kutsuv. Kass teab instinktiivselt, et voolav vesi on värskem ja seda on ohutum juua. Pealegi pakub käpaga tilkade püüdmine meelelahutust. 

Nad saavad vett toidust

Metsikud kassid, kes ise saaki püüavad, täiendavad organismi veevaru ära söödud saaklooma arvelt. Sama on ka tubaste kassidega, kelle organism saab vett näiteks konservidest ja kelle veetarbimise vajadus seetõttu väheneb. See muidugi ei tähenda, et veekauss ei peaks alati käepärast olema. 

Kauss asub vales kohas

Peres, kus on mitu kassi, kes ei ole omavahel veel väga heades suhtes, võib üks kass loobuda joomast kartuses, et teine talle selja tagant ligi hiilib ja rünnata plaanib. Sellisel juhul tasuks veekauss asetada kohta, kus selline oht puudub. 

Liiga väike kauss liiga pikkade vurrude jaoks

Kass võib ka siis jooginõust eemale hoida, kui kausi ääred tema tundlikke vurre segavad. Kui panete tähele, et kass kausist eemale hoiab või joomine on talle ebamugav, tasuks valida veidi laiem kauss.

Kassid on valivad

Kass ei joo ka siis, kui kausis olev vesi on tema jaoks liiga kõrge või madala temperatuuriga. Kraanivees võib olla ka liiga palju fluori, mis kassile ei meeldi. Aga võib-olla asetseb veekauss toidunõule hoopis liiga lähedal?

Kindlasti peaks vett sageli vahetama – kass, nagu inimenegi, eelistab alati värskust. 

Loe veel: Armunud kass käib iga päev oma pruudil külas 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles