Päevakäpp: endine tänavapoiss Tiugu on truu sõber

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu/Facebook

Endine kolooniakass Tiugu on noor, ilus ja väga kiinduv, mistõttu on talle vaja leida päriskodu enne, kui praegune hoiuperenaine liigselt tema südame külge kasvab.

Praegu vaatab Tiugu juba rõõmsal pilgul tuleviku poole. Veidi üle kuu aja tagasi oli Tiugu räpane ja nälginud, tema kaalunumber oli umbes aastase kassipoisi kohta ikka ülimalt vähe - vaevu kaks kilo.

Tiugut võib nimetada ka Saaremaa lemmikloomade turvakodu murelapseks. Mõni aeg peale Tiugu toomist kassikodusse märkasid vabatahtlikud, et  temaga on midagi väga valesti. Põhjalike uuringute tulemusel avastati lõpuks tema parema kõrva katkine trummikile, mis tegi vaesele loomale ilmselt põrguvalu.

Praeguseks on räpasest kassipoisist saanud imeilus koheva kasukaga noorsand, kes tänu hoiukodu perenaise hoolele ja armastusele on oma kaalu kahekordistanud ja tunneb end hoiukodus imehästi. Varasemast arglikkusest ei ole enam jälgegi. Enesekindluse kasv on aga kehvasti mõjunud suhetele pere teiste kassidega. Tiugu on pähe võtnud, et perenaine kuulub vaid talle ja kui keegi teine julgeb tema omandile läheneda, läheb kohe riiuks.

Inimesega on Tiugu õrn ja hell, ronib sülle ja kaissu, hõõrub ennast vastu sääri. Selleks, et Tiugu ei jõuaks hoiuperenaisesse väga tugevalt kiinduda, mis tema edaspidise koduvahetuse veidi raskemaks teeb, vajab kassipoiss hädasti päriskodu.

Enne kojuminekut saab Tiugu kindlasti kastreeritud, kiibitud ja vaktsineeritud.

Kirjuta Tiugule: saareloomad@saareloomad.ee

Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu/Facebook
Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu/Facebook

Kodu otsib ka siidpehme kasukaga Bravissima. Tema kohta saad lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles