Võimas galerii: metsikud ematiigrid panevad paika, kumb pääseb vett jooma

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Indias paiknevas Ranthambhore rahvuspargis panid ühel ja samal hetkel veekogu äärde jõudnud ematiigrid vihases kakluses paika, kumb saab õiguse vett juua.

Kõige kuivemad kuud on piirkonnas aprill, mai ja juuni, mil iga väiksemgi veekogu on loomade seas väga hinnas. Seetõttu tekkis olukorras, kus kaks ematiigrit ühel ja samal ajal veekogu äärde jõudsid, vajadus jõuvahekordade väljaselgitamiseks, sest niimoodi nagu ei mahu kaks perenaist ühte kööki, ei mahu kaks ematiigrit ühe väikese veekogu äärde.

Algul loomad põrnitsesid teineteist, sellele järgnes aga väga lühike, ent otsustav võitlus. Fotograaf  Aditya Singh, kes kaadrid jäädvustas, sõnas, et vaid vähestel on õnn olnud näha vabas looduses kahe ematiigri vahelist raevukat võitlust.

Tiigrid on väga territoriaalsed loomad, kes kiivalt oma alasid kaitsevad ning vajadusel ei pelga ka hambaid ja küüsi mängu panna.

Vaata veel: matkasellist kass rändab läbi kõik USA rahvuspargid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles