Julm tegu: perenaine lohistas rihmapidi oma vaevu kõndivat koera

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit/Facebook

Eesti Loomakaitse Liit (ELL)  jagas oma Facebooki lehel videot, kus eakam naine lohistab enda järel vaevu kõndivat ülekaalulist koera.

Video koera väärkohtlemisest on filmitud 20. mail Lehtses ühe kohaliku elaniku poolt. Videol näha, kuidas loomaomanik oma koera rihma otsas mööda Lehtse raudtee perrooni lohistab.

Teade sellesama koera väärkohtleva proua kohta esitati tähelepanelike inimeste poolt Eestimaa Loomakaitse Liidule juba 19. aprillil. Liidu juhi Heiki Valneri sõnul esitas liit väärkohtlemist puudutavad avaldused omakorda nii politseile kui ka veterinaar- ja toiduametile, kuid otseseid lahendusi looma olukorra parandamiseks seni tulnud ei ole. «Sellel naisel on enne kaks koera juba ära surnud, kas ootame kolmanda koera surma ka ära enne, kui keegi midagi teeb,» esitas Valner retoorilise küsimuse.

Valneri sõnul on tegemist vaimselt haige inimesega, kelle jutt on vastuoluline. «Ainukesed kaks inimest kellega proua on nõus suhtlema, olen mina ja Lehtse valla sotsiaaltöötaja. Algul keeldus koera omanik minuga rääkimast, aga kui kohalikud andsid teada, et ta sõidab rongiga Balti jaama, olin tal seal vastas. Kui naine mind nägi, oli nõus minuga rääkima, probleemi lahendama. Samuti oli ta nõus, et Eestimaa Loomakaitse Liit viib koera uuringutele. Hiljem ütles, et seda ei ole vaja,» rääkis Valner.

Lääne-Virumaa Veterinaarkeskuse peaspetsialisti Kaja Vainula sõnul võttis veterinaar- ja toiduamet peale teate saamist 19. aprillil koera jälgimise alla ning perenaisega sai sellel teemal ka suheldud, et ülekaaluline koer vajab abi. «Kohe koera ära võtta ei olnud põhjust, sest perenaine käis koeraga ravil.»

Vainula sõnul oli täna plaanis uuesti perenaisega lemmiku pidamise teemal rääkima minna ja olukorrale lahendus leida, aga meedia suure huvi tõttu on võimalik, et naist, kes kõike ja kõiki kardab, pole võimalik enam nii lihtsalt kätte saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles