Jalgpalli mängivad kalkunid ja lumes hullvad varesed ehk loomade inimlikud hobid

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarmad tavatsevad kivikestega mängida.
Saarmad tavatsevad kivikestega mängida. Foto: pixabay.com

Loomadel võivad olla inimestega vägagi sarnased hobid, olgu tegu siis jalgpalli mängivate kalkunite, lumes hullavate kaarnate või joonistavate delfiinidega. Olenemata sellest, kas loomade käitumine on seotud instinktidega või teevad nad seda igavusest, on seda kõike tore vaadata, kirjutab Ranker. 

Kividega mängivad saarmad

Lisaks sellele, et saarmad näevad väga armsad välja, on neil ka armas hobi - kividega žongleerimine. Kuna loomad kasutavad mängimiseks tavaliselt kiviklibu, arvavad teadlased, et saarmad purustavad niimoodi molluskite kodasid, et maitsev sisu kätte saada: Kui loomadel on kõht täis, siis kividega mängimine väheneb. See muidugi ei välista, et saarmad ka niisama lõbu pärast kividega ei žongleeriks. 

Mulle puhuvad valgevaalad

Keskmiselt 900-kiloselt ujuvalt imetajalt ei ootakski sellist õrna tegevust nagu mullide puhumine. Tegelikult on nad selles aga meistrid. Bioloog Michael Noonan, kes uuris valgevaalade käitumist Toronto lähedal asuvas Marinelandi veepargis, oletas, et vaalad võivad teha seda igavusest. Samas ei saa välistada ka seda, et vaaladel ongi selline õrn eneseväljendusviis. 

Kunstilembesed delfiinid

Inimesed ei ole ainsad elusolendid maa peal, kes kunsti armastavad. Ka delfiinid armastavad. Kõige kuulsam joonistav delfiin on Winter. Teine tuntud delfiin, kes on piltlikult öeldes lausa pintsel suus sündinud, on Chicky, kelle meelitamiseks kunstitegevuse juurde pole isegi toitu vaja läinud. 

Jalgpalli mängivad kalkunid

Pole teada, miks kalkunid võivad olla sellised spordifännid, ning üllatavam on, et neile meeldib jalgpalli mängida. Ehkkki nende versioon jalgpallist ei sisalda reegleid ega väravate löömist, on selles siiski mängule omased elemendid olemas nagu jooksmine, pallile pihtasaamine ja meeskonnatöö.

Kogumishullud lehtlalinnud

Paljud inimesed armastavad midagi koguda, olgu selleks margid, kunst või mündid. Ka lehtlalindudel on komme huvipakkuvad esemed oma pessa tarida ning selles on isaslinnud tõelised meistrid. Selleks, et kogumine huvitavam oleks, sorteerivad linnud esemed näiteks värvuse järgi. 

See ei ole siiski niisama tore hobi, vaid tegevuse eesmärk on märkimisväärse esemekoguga vastassugupoolele muljet avaldada. 

Lumes mängivad kaarnad

Lisaks sellele, et varesed oskavad lahendada keerulisi ülesandeid, oskavad nad ka elu nautida. Nii nagu väikestele lastelegi, meeldib kaarnatele lapsemeelselt lumes hullata. Tõsi küll, kaarnad ei tee seda ainuüksi lõbu pärast, vaid lumi aitab nende suled puhtana hoida ja teadlaste arvates vähendab ka stressi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles