Ei mõista nalja: kuus maailma kõige halvema iseloomuga looma

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Agressiivne hoiak ja teravad kihvad, mis ajavad hirmu nahka. Portaal Listverse toob välja kuus looma, kellega ükski inimene vabatahtlikult metsas silm-silma vastu kohtuda ei soovi.

Päikesekaru

Hiiglaslik grisli on selle karu kõrval nagu heatahtlik hiiglane. Aasia päikesekaru on maailma karuliikidest kõige väiksem, aga see-eest kõige raevukam. Selleks, et ta inimest ründaks, pole vaja teda isegi provotseerida. Päikesekaru on kohe valmis oma teravad hambad käiku laskma.

 / Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix
 / Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Soolase vee krokodill

See maailma suurim roomaja võib kaaluda kuni 2000 kg. Väga agressiivne ja territoriaalne loom, kes näeb meelsasti inimest, kui maitsvat suutäit. Loomulikult ei jäta see tugevate lõugadega krokodill juhust kasutamata, kui mõni ettevaatamatu inimene juhuslikult liiga lähedale ilmub. Seega, parem on sellest loomast eemale hoida, sest tema näeb kõiki, kes tema veekogu äärde ilmuvad, kui potentsiaalseid sissetungijaid.

 / Theo Allof/picture alliance / moodboard/Scanpix
 / Theo Allof/picture alliance / moodboard/Scanpix Foto: Theo Allof/picture alliance / moodboard

Nirk

Nirk on raevukas pisikiskja ning usin jahimees. Oma 20-sentimeetrise kehapikkuse kohta on temas uskumatult palju agressiivsust. Ta võib tappa isegi endast viis korda suurema jänese. Selleks on nirgil oma taktika: ta haagib ennast suurema looma külge ja imeb kaelaveenist verd. Nirk ei põlga ära ka väikeseid linde ja teisi pisiimetajaid. Sama raevukalt nagu ta hangib sööki, kaitseb ta ka territooriumi.

Weasel / Nature/Scanpix
Weasel / Nature/Scanpix Foto: Nature/

Ahm ehk kaljukass

Ahm meenutab välimuselt väikest karu. Sellel armsa välimusega jässakal loomal lõuad justkui rauast tema hinges saatanlik julgus, kui ta on parajasti jahti pidamas. Ise kaalub ta 15-30 kg, aga hea tahtmise korral on ta suuteline isegi põdrast jagu saama. Ahm suudaks rünnata ka inimest ning tõenäoliselt rünnatava jaoks isegi fataalsete tragajärgedega, aga tänu oma eraklikule eluviisile ta inimestega eriti kokku ei puutu.

 Ramil Sitdikov/Sputnik / Ramil Sitdikov/Sputnik/Scanpix
 Ramil Sitdikov/Sputnik / Ramil Sitdikov/Sputnik/Scanpix Foto: Ramil Sitdikov/Sputnik

Must mamba

Must mamba on üks kõige mürgisemaid madusod maakeral. Elukohaks on tal Aafrika, kus talle sobib pea iga keskkond. Madu võib leida soodes, rohumaadel, aga aeg-ajalt leiab ta ka tee küladesse. Iseloomult on mamba väga närviline ja vähimgi tunnetus, et keegi võib tema teel ees olla, kutsub temas esile agressiivsuse ja raevukuse. Ja kui sellest on veel vähe, siis see siug suudab arendada ka kiirust 20 kilomeetrit tunnis, mis teeb temast maailma kõige väledama mao.

/ wikipedia.org
/ wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Metssiga

Metssea asualad ulatuvad üle Aasia lääneosa ja Euroopa, kus ta on metsades tuntud elanik. Inimene näeb temas eelkõige jahisaaki, aga metssiga iseenesest on samuti jahimees. Kui elu nõuab, võib ta tappa isegi hirve. Metssead on üldiselt halva iseloomuga ja sõprust temalt oodata ei maksa. Kui vaja, võtab ta kasutusele oma jõu ja teravad kihvad.

 SWEN PFOERTNER/AFP/Scanpix
 SWEN PFOERTNER/AFP/Scanpix Foto: SWEN PFOERTNER/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles