Tähed teavad: milline kassitõug sobib sinu tähemärgile

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

See, et kassiomanikud on õnnelikumad ja tervemad, on teada tõde. Kui sinu kodus on armas neljajalgne sõber veel puudu, siis tähetarkus tuleb sobiva kassi leidmisel appi, kirjutab portaal YourTango.

Jäär

Jäärale sobib siiam. Miks? Sest siiami kassid on sama entusiastlikud nagu Jäär. Neile meeldib inimese tegevustest osa saada ja rääkida. Jah, rääkida armastavad need loomad palju.

Foto: pixabay.com

Sõnn

Sõnni isiksus on suur ja vapper, aga tal on ka tundlik pool, mis vägagi ilu armastab. Seepärast sobib Sõnnile ragdoll, sest see kass on tõeliselt ilus, iseloomult leplik, kuulekas ja sama rahumeelne nagu Sõnn.

Foto: pixabay.com

Kaksikud

Kaksikud ei taha oma ellu midagi, mis oleks normaalne ja igav. Seetõttu vajab Kaksikute tähemärgi esindaja kassi, kes oleks eriline ja unikaalne. Näiteks kass, kellel on üks silm sinist, teine kollast värvi. Kaksikutest kassiomanik võib oma erivärviliste silmadega tundide viisi vaadata ja kuna Kaksikud on tuntud kahe erineva pooluse poolest, siis kass, kellel on erinevat värvi silmad, sobib Kaksikutele ideaalselt.

Vähk

Vähid on kodu- ja perelembesed ja seepärast sobib neile kass, kes hindab sama. Maine Coonid on pühendunud perekassid ja armastavad väga inimest, kellega nad tõeliselt lähedased on. Võõrastega kipuvad nad olema reserveeritud. Ka on need kassid väga lojaalsed, mis on omadus, mida Vähid sõprussuhetes eriti hindavad.

Foto: pixabay.com

Lõvi

Lõvi tähemärgi esindajad on vaprad ja armastavad olla tähelepanu keskpunktis. Neile sobib kass, kes on väljast veidi karune ja eemalehoidev, aga hingelt pehme kui vatt. Ühesõnaga, Lõvi vajab omale ehtsat triibulist hiirekuningat, kes oleks vahel julge kodutiiger, vahel leebe kaisumõmm.

Neitsi

Neitsitele ei meeldi diivanil ja vaibal vedelevad karvad ega pudi. See ajab neid kohutavalt närvi! Seetõttu sobib talle sõbraks karvutu kass. Meelelahutus ja seltskond ilma tüütute karvadeta on see, mida Neitsi vajab.

Kaalud

Kaaludel võib otsuse tegemine sõna otsese mõttes aastaid võtta, kui teda mitte tagant surkida. Igatahes, mustvalge, justkui smokingu selga tõmmanud kass on sotsiaalne ja alati elegantse välimusega ja see on just see, mida Kaalud oma neljajalgselt sõbralt ootab. Pealegi on need kassid intelligentsed, mis on Kaalude silmis suur boonus.

Skorpion

Skorpionit ei maksa ärritada, sest siis ta vastab ootamatul hetkel raevuga. Aga seda muidugi ainult äärmuslikel juhtudel. Muidu on Skorpionid sõbralikud tegelelased, kes ajavad oma asju kirega ja vajavad kassi, keda silitada, et ärritavates olukordades maha rahuneda. Kuninglik vene sinine kass on tundlikule Skorpionile ideaalne kaaslane.

Foto: pixabay.com

Ambur

Amburid hindavad vaheldust, mistõttu võib neid kohata sageli ringi liikumas ja uute inimestega kohtumas, aga mitte koduseinte vahel. Punased kassid on toredad, sõltumatud ja armastavad inimesi. Nad lepivad sellega, kui Ambur kodust ära on ja kassi eest hoolitsemiseks vajadusel hoopis hoidja palkab.

Kaljukits

Kaljukitsed on liiga pragmaatilised ja kahe jalga maa peal, et langeda ebausu kütkesse. Nad ei usu, et mustad kassid toovad halba õnne. Must kass, kes sellel ajal kui Kaljukits tõsiste asjade üle juurdleb, rahulikult süles istub ja nurrub, on Kaljukitsele ideaalne kaaslane. 

Veevalaja

Pärsia kassid on küll kiinduvad, aga samas ei ole nad ahistava tähelepanuvajadusega ning seetõttu sobivad nad vabale hingele, nagu Veevalaja seda on, suurepäraselt.

Foto: pixabay.com

Kalad

Kalad on sügavalt emotsionaalsed, lojaalsed ja loovad. Kolmevärvilistel kassidel on tugev isiksus ja nad on sama erilised nagu kalade tähtkuju esindaja. Ühel hetkel istuvad vaikselt süles ja löövad nurru, aga teisel hetkel rallivad mööda tuba ringi. Kaladel on kassi ettearvamatust vaja, et unelevast seisundist välja tulla.

Foto: pixabay.com

Loe veel: Miks punased kassid on peaaegu alati isased 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles