Galerii: Briti sõdurid aitasid Läänemaa kodutuid loomi

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimunud «Teeme ära!» talgupäeva käigus aitasid Briti sõdurid Läänemaal asuvas Vilkla koduta loomade varjupaigas teha heakorratöid.

Vilkla varjupaika saabus laupäeval 20 Briti sõdurit Ühendkuningriigi maaväe laskurrügemendi 5. pataljonist, mis paikneb Tapal. Varjupaiga vabatahtliku Helina Alpi sõnul pakkusid britid end ise appi. «Algul pakkusid nad end appi Tallinna varjupaigale, aga kuna seal nii suurt hulka abikäsi vaja ei olnud ja meil oli koeraaedikule katuse tegemise projekt käsil, siis saatis Tallinna varjupaik nad meie juurde.»

Ühendkuningriigi kontingendi teabeohvitser John Lyonsi sõnul võeti sõdurid varjupaigas väga hästi vastu. «Kõik osalenud nautisid mitu tundi kestnud ja keskendunud töötegemist kuutide ehitamisel, seinte värvimimisel ja haljastustöödel. Otsime edaspidigi võimalusi varjupaiga aitamiseks ning oleme avatud ettepanekutele, et kogukonnaga ühiselt midagi teha.»

Varjupaikade MTÜ Läänemaa varjupaik avati 2015. aasta maikuus. Kodu ootavaid koeri on seal hetkel kaks, kasse umbes 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles