Kolm asja, millele tähelepanu pööramise eest eakas kass sulle tänulik on

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Vananedes kasside lihaskond kaotab toonust, nende liigesed valutavad ja luud muutuvad hapramaks. Tihti vajavad nad väikest lisaabi ja -toetust, et veeta oma pensionipõlv mugavalt ja võimalikult tervena.

Portaal iHeatCats annab nõu kassiomanikele, kes muretsevad, kuidas nad saaksid võimalikult kaua oma neljajalgse sõbra elukvaliteeti säilitada.

Ase olgu pehme

Vananedes kassi lihased ja liigesed muutuvad kangemaks, sageli vaevab neidki valulik artriit. Jälgi, et lemmiku ase oleks võimalikult mugav, sest vanemas eas oskavad nad pehmemat pesa eriti hinnata.

Mängi temaga

Ehkki vanem kass väga hoogsalt mängudega enam kaasa ei lähe, ei tähenda see sugugi, et ta ei sooviks ühiselt kvaliteetaega veeta. Vaatamata sellele, et kõik mängud ei ole nii sütitavad, tasub uusi mänge alati proovida. Oluline on hoida kassi meeled tegevuses ja teda sotsiaalsest elust mitte eemale lükata.

Ka hoiab mäng kassi liikuvana ning vähendab vanusega kaasnevat lihaste kõhetumist.

Toitu olgu parasjagu

Vanuse kasvades kasside liikuvus väheneb ja toiduga saavad nad kas liiga palju toitaineid ja võivad muutuda pakuks või hoopis vastupidi - kaalu sälitamine on neil lihaste loomuliku kärbumise tõttu keeruline. Veterinaar aitab välja selgitada, mis toitu ja millistes kogustes eakam kass vajab.

Loe veel: Haigus, mis vaevab paljusid lemmikloomi, aga mille teket saab ära hoida

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles