5 huvitavat fakti kassi magamisharjumuste kohta

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Sa lähed hommikul tööle ja sinu kass sätib end magama? Sa tuled töölt koju ja kass magab ikka? Pole vist kahtlustki, et magamine on üks kassi lemmiktegevus. 

Viis fakti kassi magamisharjumuste kohta, mis võivad sind üllatada. Vahendab I Heart Cats

1. Kassid veedavad kaks kolmandikku oma elust magades

Sul ei ole põhjust sellepärast muretseda, et sinu kass magab suurema osa päevast. Ta ei ole haige, on üsna tavapärane, et kass magab päevas umbes 16–20 tundi. Eriti palju und vajavad kassipojad ja kõrges eas karvakerad. 

2. Kassid magavad pigem päeval kui öösel

Sina lähed magama ja kass alustab mööda korterit ringi trallitamist – tuleb tuttav ette? Öö on kassidele «jahiaeg», päeval nad pigem puhkavad. 

3. Ilm mõjutab seda, kui palju kassid magavad

Sarnaselt inimestele, muudab vihmane ja sombune ilm ka kasse tavapärasemast unisemaks. Seega saadab sinu kass vihmased ilmad üsna suure tõenäosusega mööda peamiselt magades. 

4. Nad on alati valmis

Isegi kui pealtnäha paistab, et kass on sügavas unes, suudab ta reageerida ümbritsevale üsna kiiresti. Seega, ära loodagi, et tal jääb märkamata see, kuidas sa läbi une teda paitad. 

5. Mõni kass norskab

Sarnaselt inimestele, norskab ka mõni kass. Eriti tihti norskavad Pärsia ja Himaalaja kassid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles