Põgenemismeistrid: kaheksa koeratõugude esindajat, keda ei peata ei uks ega värav (1)

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Mõni koeratõugude esindaja on aktiivsem kui teine, aga mõne jahiinstinkt ja seiklushimu on koguni nii suur, et kui neil on tõsine tahe minna, ei peata neid miski. 

Selleks, et koer omapäi maailma avastama ei läheks, on vaja temaga tegeleda ja teda õpetada. Portaal iHeartDogs toob välja koeratõud, keda igavus kõige meelsamini omapäi seiklema viib. 

Labradori retriiverid on väga sotsiaalsed koerad ning nad on suured inimeste sõbrad. Kui labradori retriiver peab iga päev tegevuseta koduhoovis istuma, on selge, et ta soovib kõikide teiste toredate inimestega tuttavaks saada ja sellisel juhul ei päästa isegi lukustatud värav – küll ta juba väljapääsu leiab.   

Pitbull-terjerid on sportlikud koerad, mis tähendab, et nad vajavad pidevalt tegevust ning kindlat kätt. Nad on intelligentsed loomad ning vajadusel oskavad endale ise meelelahutust leida. 

Saksa lambakoerad on samuti tuntud kõrge intelligentsi poolest. Liiga kaua üksi jäädes satuvad nad kergesti igavusse või ängistusse ning võimalusel kasutavad juhust jalga lasta. 

Beagle'id on peremehesse kiinduvad ja väga sõbralikud, aga nemadki vajavad pidevalt tegevust ja tähelepanu. Kui neil igav hakkab, leiavad nad ise endale meelelahutust ja see ei pruugi peremehele sugugi meeldida. 

Siberi husky'd on koertemaailma põgenemismeistrid. Nad on aretatud füüsiliselt aktiivseteks ja nad ei talu üksindust. Üksildane husky on kurb ning läheb meelsamini omapäi maailma avastama. 

Jack Russelli terjerid võivad minna kergesti hasarti, kui juhuslikult näiteks kassi näevad. Hasart võib nad aga perememehe peatavate hüüete vastu kurdiks muuta. 

Taksid on isepäised ning meistrid maasse aukude kaevamises. Kui jahiinstinkt neist võitu saab, tasub hoida piip ja prillid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles