Kuulekas koer ootas seitse päeva omanikku, kes ei tulnudki tagasi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sõnakuulelikud koerad teavad, et omaniku käsklustele tuleb alluda. See näitab omanikule, et koer on pühendunud, kuulekas ja väljendab ka koera kiindumist. Koeral nimega Luke olid kõik need omadused olemas, aga paistab, et tema omanik ei osanud seda hinnata.

Ühe Moskvas asuva restorani töötajad märkasid ühel päeval, kuidas Saksa lambakoer Luke jäeti autotee äärde istuma. Omanik andis koerale vaid ühe, ent konkreetse käskluse: «Paigal!». Luke kuuletus, ent omanik sõitis minema ega tulnud enam kunagi tagasi, kirjutab iHeartDogs.

Seda pealt näinud restoranis töötanud naine üritas koera autotee äärest eemale meelitada, aga koer ei liikunud. Naine toitis koera seitse päeva ja hoidis tal silma peal. Nädal aega hiljem üritas ühel loomasõbral lõpuks koera veenda, et kuskil ootab teda ees parem elu, kui seal autotee ääres.

Luke toimetati varjupaika, kus ta tutvus teiste koertega, kel oli sarnane minevik. Teiste seltsis õppis Luke ka trikke tegema: ta õppis nimelt selgeks, kuidas rõõmust ringi hüpata.

Õnneks on Luke leidnud ka uue kodu ja peaks peagi lendama Venemaalt Kanadasse, kus uued omanikud teda juba ootavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles