Osa Suurbritannia loomapoode lihavõtete ajal küülikuid ei müü

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elena Kulikova/picture alliance/moodboard/Scanpix

Üks Suurbritannia suurimaid loomapoekette teatas, et alates sellest aastast ei müü nad enam lihavõtete ajal küülikuid, keda peetakse üheks lihavõtete sümboliks. Põhjuseks on see, et eelnevatel aastatel on inimesed emotsiooni ajel lihavõteteks küüliku soetanud, kuid üsna pea pärast seda on loomakesed hüljatud.

Loomapoekett Pets at Home teatas, et nende poodidest pole lihavõtete perioodil võimalik küülikuid osta ega broneerida, sest eelnevad aastad on näidanud, et pärast lihavõtteid hüljatakse väga palju küülikuid, kirjutab The Independent.

«Me oleme uhked selle üle, et seame loomade heaolu kasumist kõrgemale kohale, seega võtsime vastu otsuse mitte müüa lihavõtete ajal küülikuid,» sõnas keti juht Peter Pritchard. Suurbritannia loomakaitse seltsi andmetel loovutatakse igal aastal varjupaika kümneid tuhandeid küülikuid, kellele tuleb leida uus kodu.

Ka mõni teine Suurbritannias tegutsev loomapoekett on lubanud küülikuid sel perioodil mitte müüa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles