USA loomaaias suri müstilisel kombel 33 roomajat

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs Tennessee osariigis asuvas Knoxville'i loomaaias suri 33 roomajat, kuid kellelgi pole aimugi, mis on selle põhjus.

Loomaaia töötajad leidsid 30 madu, sisaliku ja veel kaks roomajat eelmise nädala kolmapäeval, ükski loomadest polnud teadvusel. Hoone evakueeriti koheselt ja veterinaarid üritasid roomajaid hapniku abil turgutada, kirjutab BuzzFeed.

Loomaaed teatas hiljem oma Facebooki lehel, et hoones elas 52 roomajat ja 19 neist õnnestus päästa. «Me ei tea, mis juhtus,» sõnas herpetoloog Phil Colclough. «Üheski teises loomaaias pole midagi sellist juhtunud.»

Kolm surnud madudest – ladinakeelsete nimedega Pituophis ruthveni, Crotalus catalinensis ja Crotalus durissus unicolor – olid väljasuremise ohus. Colcloughi sõnul oli esimene neist USAs üks haruldasemaid maoliike. «Looduses on neid järel vaid üksikud, seega on iga isend oluline,» ütles ta.

Loomaaias uuritakse, kas roomajate surma võis põhjustada ohtlik gaas, mis lekkis hoonesse termostaadi rikke tõttu. Põhjuseks võib olla seegi, et roomajate maja on juba üsna vana ja ilmselt esineb seal nii mõnigi puudujääk. 

Veterinaarid ja spetsialistid on surnud loomad üle vaadanud ning pole märke sellest, et neil oleks olnud mõni viirus või haigus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles