Mägedes kaduma läinud koer leiti drooni abil

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viieaastane koer nimega Cherry käis Walesi lõunaosas mägedes jalutamas, kui jooksis ühe oksa järele ega tulnudki enam tagasi. Omanik otsis teda tükk aega, ent koerast polnud jälgegi.

Koju jõudes teavitas omanik koera kadumisest kõiki sõpru-tuttavaid ja tegi Facebooki-lehekülje, et vabatahtlikud saaksid koera otsingutes kaasa lüüa. Mägises piirkonnas vaadati üle kõik kaevud ja õõnsused, kuhu koerake võis kukkuda või pugeda, ent koer oleks justkui õhku haihtunud, kirjutab Mother Nature Network.

Pere, kellele koer kuulus, soovis otsingusse kaasata ka helikopteri. Selle jaoks loodi Go Fund Me lehele konto, mis aitaks perel raha koguda, et helikopteri eest maksta. Päevaga saadi vajalik summa kokku, ent seda polnudki vaja kasutada, sest üks kohalik droonidega tegelev ettevõte pakkus perele oma teenuseid. 

Soojuskaameraga drooni abil uuriti mägist piirkonda ja piiluti ka ühte vanasse kaevanduse tunnelisse. Droon vaatles tunnelit 20 minutit ja selgus, et just seal väike koerake oligi.

Politsei ja päästeameti abiga aidati viis päeva kadunud olnud koer tunnelist välja ning toimetati kohe loomaarsti juurde. Seal selgus, et kutsa on väsinud ja tal on mõni sinikas, aga üldiselt oli ta tervis korras.

Cherry pere kavatseb Go Fund Me lehe kaudu kogutud raha annetada heategevuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles