Miks kootakse kanadele kampsuneid?

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Steven Senne/AP/Scanpix

USAs Massachussettsi osariigis elavad eakad daamid on võtnud südameasjaks kududa kohalikele kanadele kampsunid. Põhjus on väga lihtne: kuna talv on olnud keskmisest külmem, siis on kanadel lihtsalt jahe.

Idee kanadele kampsuneid teha tekkis eelmise aasta lõpus ühe eakate kudumisklubi korraldatud üritusel. Idee algatajaks oli Erica Max, kes on kohaliku hariduskeskuse programmijuht. Hariduskeskuses elab umbes 25 kana ja neile kampsuneid vaja oligi, kirjutab The Dodo.

Maxi sõnul tuli kudumisklubi üritusel jutuks see, et kanadel on talveperioodil jahe, kuna nad vahetavad sulgi. Kui ilm peaks väga külmaks minema, siis võib see kanadele lausa ohtlik olla. «Üks asi viis teiseni ja kudumisklubi daamid pakkusid, et koovad kanadele kampsunid,» lausus Max.

Steven Senne/AP/Scanpix
Steven Senne/AP/Scanpix Foto: Steven Senne/AP

Kudumisklubi liikmed leidsid internetist juhiseid, kuidas võiks kanadele kampsuneid teha, kuid sellegipoolest läks mõni eksemplar ka aia taha. «Üks naine võttis eesmärgiks kududa kampsun meie kõige väiksemale kukele. Ta on nii pisike, et teiste kampsunid olid talle ilmselgelt suured. Naine muudkui tõi uusi kampsuneid, kuni lõpuks üks sobis,» rääkis Max.

Tänu kudumisklubile on kanad sel talvel soojas olnud ja see on muutnud neid ka tootlikumaks. «Tõepoolest, nad munevad rohkem. See võib olla kokkusattumus, aga sel talvel oleme palju rohkem mune saanud,» nentis Max.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles