Fännid pole rahul menuka koertenäituse võitjaga

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Eelmise nädala lõpus toimus Birminghamis ülemaailmne koertenäitus ja -võistlus Crufts 2017, mille võitjaks kuulutati Ameerika kokkerspanjel Afterglow Miami Ink. Fännid pole aga selle valikuga sugugi rahul ja mõned on võitjat koguni naljanumbriks nimetanud.

Afterglow Miami Ink oli Cruftsil üsna edukas: võistluse eelviimasel päeval võitis ta linnukoerte grupis esikoha ja lõpuks õnnestus tal ka üldvõit napsata. Ent paljud võistluse fännid ja vaatajad leidsid, et see polnud sugugi parim valik, kirjutab Telegraph.

«Seda spanjelit ei saa nimetada linnukoeraks ja kindlasti polnud ta võistluse parim!» pahandas üks fänn Twitteris. Teine leidis, et Cruftsi võitjaks valitakse alati «käekotikoer» ja see, kes seekord esikoha sai, «pole isegi päris koer». 

Võistluse võitnud spanjelil, keda kutsutakse lihtsalt Miamiks, on pikk ja hoolitsetud kasukas. Tema karvkate näeb nii kaunis välja, et sotsiaalmeedias hakati teda võrdlema lauljanna Sia soenguga. «Mulle tundub, et Cruftsil osaleb üks koer Sia parukaga,» kirjutas üks fänn Twitteris.

Cruftsi võitja Miami ja Sia / AFP/Reuters/SCANPIX
Cruftsi võitja Miami ja Sia / AFP/Reuters/SCANPIX Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Cruftsi esindaja Caroline Kisko ütles, et paljud linnukoerte gruppi kuuluvad koerad ei tegele regulaarselt jahilkäimisega, kuid sellegipoolest on neil jahiinstinkt. Kisko sõnas, et kokkerspanjelid on ühed populaarsemad koerad, kes toovad sadadele tuhandetele inimestele rõõmu ja seda Crufts tähistabki. 

Suurbritannia kennelklubi andmetel on linnukoerad aretatud selleks, et nad aitaksid jahimeestel leida elusaid linde ja toimetaksid peremeheni ka juba maha lastud saagi. Kennelklubi esindaja sõnul on linnukoerad head kaaslased ja sobivad kenasti ka lastega peredesse. 

Kohtunik Jeff Horswell, kes üldvõitja välja valis, oli Miamist vaimustuses ja kiitis koera «karismat», kui koer auhinda vastu võtma lippas. «Ta on üsna eriline. Ma olen sõnatu ja vaimustuses,» rääkis Horswell. 

Sel aastal äratas Crufts ka loomakaitsjate tähelepanu, sest koerte treenerid ja omanikud hoiavad nende sõnul rihma valesti käes. Suurbritannia loomakaitseorganisatsiooni esindaja sõnas, et sel moel rihma hoidmine tekitab koertele stressi ja võib ka füüsiliselt viga teha. 

Neli päeva kestev Crufts tõi Birminghami kokku üle 160 000 inimese ja osalejaid oli 56 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles