Vaata, kuidas toimetati pandakaru Ameerikast Hiina

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bao Bao oma uues kodus Hiinas.
Bao Bao oma uues kodus Hiinas. Foto: CHINA DAILY/REUTERS

USAs asuv Smithsoniani rahvuslik loomaaed oli hiljuti silmitsi omamoodi probleemiga: kuidas toimetada kolmeaastane pandakaru Hiina loomaaeda. Leiti, et karu tuleb kohale toimetada samamoodi nagu inimesed – lennukiga.

Pandakaru Bao Bao ei lennanud muidugi tavalise reisilennukiga, vaid kullerfirma FedEx lennukiga, mille peal oli suur pandakaru pilt. Bao Bao oli reisi ajal ruumikas puuris ja kuigi ta ei saanud lennu ajal filme vaadata, oli talle kaasa pakitud piisavalt õunu, küpsiseid, maguskartulit ja bambust, kirjutab CNN.

CHINA DAILY/REUTERS/SCANPIX
CHINA DAILY/REUTERS/SCANPIX Foto: CHINA DAILY/REUTERS

Panda toimetati Hiinasse, kus ta liitub programmiga, mille käigus peaks Bao Bao ka järglasi saama.

Smithsoniani loomaaia esindaja Brandie Smith ütles, et nad on pandakaru selleks reisiks ette valmistanud alates tema sünnist. Bao Baoga sõitsid kaasa kaks loomaaiatöötajat. Loomaaed on igapäevaselt ühenduses olnud ka Hiina kolleegidega, et karu transport kulgeks võimalikult sujuvalt. Smith sõnas, et kogu maailm jälgib nende tegevust ja nii nemad kui ka hiinlased mõistavad, et ettevõtmine peab olema edukas.

Õnneks on pandakarud väga rahumeelsed loomad. Bao Bao vend Tai Shan lendas Hiinasse 2010. aastal ja tema transportimisel ei esinenud mingeid tõrkeid. «Pandad oskavad väga hästi ise end lõbustada,» ütles Smith. «Talle võib vabalt bambusevõrse kätte anda ja panda on tükk aega vait.»

Bao Bao puur tõstetakse lennukisse. Xinhua/Sipa USA/Scanpix
Bao Bao puur tõstetakse lennukisse. Xinhua/Sipa USA/Scanpix Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Bao Bao transportimisele aitas kaasa kullerfirma FedEx ja lend Hiinasse kestis 16 tundi. Smithsoniani loomaed andis eile oma veebilehel teada, et Bao Bao jõudis edukalt uude koju.

Vaata videost, millised olid Bao Bao reisitingimused!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles