Osavkäpp: kass avab ise ukse, et välja jalutama minna

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Ellis ja Muffin.
Ken Ellis ja Muffin. Foto: Mercury Press and Media Ltd/Caters News Agency/Scanpix

Viieaastane kodukass Muffin on ääretult iseseisev tegelane. Tal pole vaja inimeste abi, et välisust õueminekuks avada, sest oskab ise ukse lahti teha.

Ken ja Linda Ellise kodus pole välisuksel väikest luuki, mille kaudu kiisu saaks õues käia ning omanikud tundsid seetõttu esialgu suurt muret. Olukorra lahendas aga Muffin, kes tõusis tagumistele käppadele ja avas ise ukse, kirjutab Daily Mail.

64-aastane Ken Ellis, kes koos abikaasaga peab aiandusteenuseid pakkuvat firmat, ütles, et nende arvates on Muffin nagu teismeline, kes oskab uksi avada, ent ei sulge neid enda järel. Ellise sõnul on Muffin väga nutikas kass ja mõtleb alati ise välja, kuidas saada seda, mida ta tahab. 

Ellised võtsid Muffini varjupaigast, kui kass oli kaheaastane. Ken Ellis rääkis, et nad mõistsid kohe, et Muffiniga ei pruugi elu väga lihtne olla, kuna mees, kes neile Muffinit tutvustas, ulatas paarile kõigepealt paksud kindad ja ütles, et need tuleks igaks juhuks kätte tõmmata. 

«Ta sülitas, sisises ja urises. Ta lõi inimesi sageli käpaga. Lõpuks õnnestus meil ta taltsamaks muuta, sest me mängisime temaga pidevalt ja mul tekkis Muffiniga side,» rääkis mees. Esialgu hoidsid nad Muffinit toas ja lootsid, et temast saab toakass, aga ühel päeval, kui mees aiatöid tegi, ilmus kass tema kõrvale. 

«Mõtlesin, et ju ma unustasin ukse lahti ja viisin ta tuppa tagasi ning sulgesin ukse. Paari minuti pärast oli ta uuesti mu kõrval,» sõnas Ken Ellis. 

Lõpuks õnnestus nende pojal Andrew'l videole püüda hetk, mil Muffin ise ukse avab ja õue läheb. Ellistel on ka varem kass olnud, aga kuna tema ei tundnud õueskäimise vastu huvi, ei hakanud nad välisuksele kassiluuki paigaldama ja nüüd tundub, et selleks pole ka vajadust. 

Õnneks ei oska Muffin veel võtmeid kasutada, seega saab pererahvas ukse lukku keerata, kui ei taha, et kass õue uitama läheks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles