Valge Maja lemmikloomad läbi aegade

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Obama koeraga.
President Obama koeraga. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Valgesse Majja kolides on USA presidendid kaasa võtnud oma pere ja ka lemmikloomad. Lemmikloomi on Valges Majas läbi aegade olnud erinevaid, kõige populaarsemad on olnud koerad.

Üks esimesi asju, mida Barack Obama oma tütardele lubas, oli see, et Valgesse Majja kolides võtavad nad kutsika. Portugali veekoer Bo sai n-ö riigi esimeseks koeraks. Hiljem liitus temaga ka Sunny, kes on samast tõust, kirjutab Mic.

Kõige populaarsemaks lemmikloomaks ongi olnud koerad, kuid lisaks koertele on veel mitmeid teisi loomi, kes on elanud Valge Maja territooriumil. Näiteks Bill Clintonil oli lisaks labradori retriiverile Buddyle ka kass nimega Socks. 

Clintonid kassiga. Ruth Fremson/AP/Scanpix
Clintonid kassiga. Ruth Fremson/AP/Scanpix Foto: Ruth Fremson/AP

Jimmy Carteril oli kolli, Afganistani hurt ja siiami kass nimega Misty Malarky Ying Yang. 

President Lyndon B. Johnsonil oli lisaks koertele ka papagoid ja hamstrid.

John F. Kennedyl oli Valges Majas lausa pisike loomaaed. Tal oli näiteks segavereline koer nimega Pushinka, kanaarilind, paar papagoid, hamstrid, poni, kaks hobust, Welshi terjer, küülik jne. 

Kennedyd ja mõned nende lemmikloomad. CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix
Kennedyd ja mõned nende lemmikloomad. CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix Foto: CNP/AdMedia/SIPA/CNP/AdMedia/SIPA

Dwight D. Eisenhoweril oli Weimari linnukoer nimega Heidi ja papagoi Gabby. 

Praegusel presidendil Donald Trumpil pole veel ühtegi lemmiklooma ja see teeb temast esimese presidendi 150 aasta jooksul, kel pole lemmikut. Koerasõbrad ärgitavad Trumpi koera võtma ja eelmise aasta detsembris kirjutati, et Trumpil on koer välja valitud, kuid siiani pole Valgesse Majja ühtegi lemmiklooma temaga koos kolinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles