Politseinikud ehitasid sõbralikule tänavakassile uhke maja

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimase nelja aasta jooksul on Bostoni politsei eriüksuse peakontori juures ringi luusinud üks kass, kellega politseinikud on suureks sõbraks saanud. Tegemist on sõbraliku kiisuga, kellest on saanud eriüksuse mitteametlik maskott.

Kiisu tõttas alati politseinikke teretama ja istus nende kõrval, kui mehed majast väljas olid. Vastutasuks on politseinikud hoolitsenud selle eest, et kiisu oleks terve ja toidetud, kirjutab The Dodo.

Üks asi, mida neil pole siiani õnnestunud teha, on muuta tänavakass toakassiks. Eriüksuse peakontori esindaja sõnul on nii mõnedki nende töötajatest üritanud kassi siseruumidesse meelitada, ent see pole siiani läbi läinud. 

Kassile on aastate jooksul meisterdatud erinevaid varjualuseid, ent nüüd otsustati teha talle üks korralik maja, mis peaks tükk aega vastu. Tulemuseks on soojustatud meistriteos, mis muudaks nii mõnegi lemmiklooma kadedaks.

Maja valmistas politseinik Jamie Pietroski, kes on 15 aastat töötanud Bostoni politseis. Ta jäi mitmel õhtul pikemalt tööle, et töökojas maja meisterdada. Majal on suur klaasist aken, kust kiisu saab ümbrust jälgida ja maja ümber on lai terrass, kus päikse käes lesida.

Politseinike sõnul kolis kass kohe majja sisse ja paistab oma uue elamisega rahul olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles