Kutsikatest ilma jäänud koerast sai ema kassipoegadele

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emast ilma jäänud kassipoegade eest hakkas hoolt kandma koer.
Emast ilma jäänud kassipoegade eest hakkas hoolt kandma koer. Foto: SCANPIX

Kui Esperanza aastasena Mehhikosse varjupaika sattus olid töötajad kindlad, et ta on äsja kutsikad ilmale toonud. Kutsikatest endist polnud aga enam jälgegi.

Esperanza elu polnud lihtne ilmselt, aga ta leidis endas jõudu, et aidata teisi väikeseid hingesid, kirjutas The Dodo. Koeraga samal ajal sattus varjupaika kassipoegade pesakond. Ilma emata ja tema piimata olid kassid suremisohus.

Siis aga tuligi appi Esperanza, kes viidi kokku kassipoegadega. Koer hakkas kohe kassidele piima andma ja nende eest hoolitsema ning kuna kassidki olid oodanud kedagi, kes neid armastaks, võeti koeraema kiiresti omaks. Ilmselgelt oli koeral liiga palju armastust üle, seega otsustas ta selle värsketele kiisupoegadele jagada.

Varjupaigast viis koera tee Coco loomakeskusesse, kus huvitav perekombinatsioon sai rahulikult olla, seal kohtas Esperanza ka oma päris kodu elanikke. Praegune koeraomanik Evi Pover rääkis, et nad otsustasid perega loomakeskust külastada, kus paitasid orvuks jäänud kassipoegi.

«Enne ära minekut küsiti, kas tahaksime ka seda koera näha, kes kassid üles kasvatas. Koera ja poja vahel tekkis kohene side, seega me otsustasime ta endale võtta,» lisas ta. Pover selgitas, et poeg Dan valis koera nime, sest esperanza tähendab hispaania keeles lootust - koer andis kassidele elulootust.

Pover ja ta poeg tundsid, et koeral on vaja armastavat kodu, seega korraldasin nad asjad ümber nii, et neljajalgne sõber saaks koos nendega Ameerikasse lennata. Enne uude koju minekut pidi koeraema veel aga kassipojad üles kasvatama. Kaks nädalat hiljem oligi Esperanza uues kodus.

Uues kodus ei osanud koer üldse koerana käituda. «Ta ei teadnud, mis on koeratoit ja koera mänguasjad, me pidime talle seda õpetama, nüüd ta aga jumaldab mängimist,» ütles Pover. Poeg ja koer on nüüdseks parimad sõbrad ja koer on oma uude perekonda väga kiindunud. Esimese osa oma elust hoolitses koer teiste ees ja nüüd on tema kord olla hoolitsetud.

Need kassipojad, kelle eest Esperanza hoolitses on samuti hoolitsevad kodud leidnud.

Vaata pilte kasse imetavast koerast siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles