Video: Ameerika loomaaias sündisid üliharuldased tiigrikutsikad

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malai tiigrid on väga haruldased.
Malai tiigrid on väga haruldased. Foto: AFP/SCANPIX

Kolm Cincinnati loomaaias sündinud Malai tiigrikutsikat pole mitte lihtsalt armsad, vaid ka geneetiliselt olulised selleks, et mitmekesistada looduses olevaid tiigriliike.

Kutsikad sündisid kolmandal veebruaril, nende emaks on esimese pesakonna ilmale toonud Cinta, kes on geneetiliselt teine kõige olulisem selle liigi emane esindaja, ning 15-aastane Jalil, kes on isastest olulisuse poolest kolmandal kohal, kirjutas Live Science. Nende kahe looma omadused annavad kutsikatele vajalikud ja liigile omased geenid edasi.

Rahvusvaheline looduse säilitamise ühendus on Malai tiigrid liigitanud punases kategoorias väga ohustatud loomade alla, sest nende arvukus oli generatsioonivahetuse (seitsme aastaga) kahanenud veerandi võrra, mis tähendab, et Malai tiigreid on järel vähem kui 250 isendit.

Praegu hoolitsevad kutsikate eest loomaaia töötajad, sest Cinta emainstinkt ei löönud koheselt pärast sünnitust välja, ja nii võeti nad ema juurest ära, et pakkuda kutsikatele sooja ja turvalist keskkonda. «See on üsna tavaline, et esimest korda emaks saav tiiger ei tea täpselt, mida teha. Nad võivad olla agressiivsed ja kutsikatele liiga teha või koguni ära tappa,» ütles üks loomaaia töötajatest.

Ta arvas, et kolm kutsikat kasvavad üles siiski koos. Pärast kosumist lähevad nad kaslaste kanjonisse, kus saavad värskes õhus mängida ning olla külastajatele vaatamisväärsuseks.

Vaata armsaid tiigrikutsikaid videost lähemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles