Miks meeldib kassidele paberi peal istuda?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass Sheikh istub arvetel.
Kass Sheikh istub arvetel. Foto: Darren O'Brien/Mercury Press/Darren O'Brien/Mercury Press

Helid ja tekstuurid pakuvad kassidele suurt huvi. Eriti meeldib neile sõtkuda krudisevat ja krabisevat paberit, et siis pärast selle peale magama heita. Paberil pikutada või selle peal istuda meeldib neile ka niisama, isegi kui selle kõrval võib olla pehme ja kallis magamisase. 

Kassiomanikud on kindlasti märganud, et kui kuskil jääb mõni paber ripakile, sätib kass end hea meelega selle peale kerra. Paber krabiseb, aga kass nurrub. Miks see talle nii väga meeldib?

Ühelt poolt võib olla põhjuseks see, et paber hoiab hästi kassi kehatemperatuuri, selgitab petful.com. Mõnel kassil on seetõttu kombeks minna tualetti ja WC-paberit ise lahti rullida, et selle peale pikali heita. 

Teise teooria kohaselt püüavad karvapallid sellise käitumisega omaniku tähelepanu. Seepärast leiavadki nad parima istekoha ajalehe või ajakirja peal siis, kui üritad seda lugeda. Loomad lugemist ei mõista ja tahavad tegevusest osa saada. 

Kassid vajavad soojust ja turvatunnet niisamuti nagu inimesedki. Nad tahavad olla inimese lähedal ja saada tema tähelepanu. Selleks otsivad nad peremehe lähedal hea koha, kus maha istuda ja mille külge oma lõhna jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles