Fotod: politseinikud päästsid autovõresse kinni jäänud kotka

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andreas Rauh / PantherMedia / Scanpix

Florida asuva Clay maakonna šerifijaoskond sai hiljaaegu huvitava väljakutse – autojuht oli märganud, et üks õnnetu valgepea-merikotkas on tema auto iluvõresse kinni jäänud. Linnu päästmiseks võeti ette põhjalik päästeoperatsioon.

Arvatavasti võib kotka õnnetusest süüdistada orkaan Matthew’d, kes piirkonnast läbi tuiskas ning lisaks inimestele ka loomade elu segas. Nii lennutas tuul linnu ilmselt plaanitud kursilt eemale ning ta jäi auto alt varju otsides õnnetul kombel kinni iluvõresse.

Autojuht ei teadnudki alguses, et ta kotkaga koos ringi sõidab – tema tähelepanu püüdis üks mööduv juht, kes signaalitades ja tulesid vilgutades mehe kinni pidas. Seejärel kutsuti appi politseiametnikud, kes linnu ettevaatlikult autost lahti lõikasid. Imekombel pääses uhke kotkas vaid paari muljumisjäljega.

Linnu eest kandsid edasi hoolt metsloomade heaolu eest hoolitseva organisatsiooni B.E.A.K.S. töötajad. Kotkale pandi orkaani auks nimeks Matthew ning spetsialistid tegid kindlaks, et tegemist on umbes seitsmeaastase isaslinnuga.

A citizen had a bald eagle fly in front of his vehicle and the bird became lodged in the grill of the vehicle. Clay...

Posted by Clay County Sheriff's Office, Florida on Saturday, 8 October 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles