Põhja prefektuuri politseiametnikud päästsid uppuva koera

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhja prefektuuri Facebooki leht

Põhja prefektuur jagas Facebookis lugu sellest, kuidas politseiametnikud päästsid nädalavahetusel Alajõel vette kukkunud koera.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder ja teabebüroo juht Aare Ehandi olid teel Ida prefektuuri kalapüügivõistlusele, kui kaotasid Alajõel hetkeks orientiiri ja peatasid teejuhiste küsimuseks auto jõe kaldal. Seal märkasid nad kaht ahastuses naist, kes hüüdsid, et vees on koer, kes upub.

Valdo Põder silmas järvel neljajalgset elu eest võitlemas, vaid ninaots paistis veest välja. Kogenud kalamehena ei mõelnud ta pikalt ning jooksis jääle, viskus pikali ja roomas koera juurde. Aare Ehandi tõi samal ajal autost kelgu. Selgus, et jää kandis ja koer oli vette kukkunud läbi jäässe saetud augu. 

Kahekesi suudeti koer veest välja tõmmata. Õnnetu kutsu oli nii räsitud, et ei võtnud jalgugi alla. Mehed panid koera kelgule ja viisid Alajõe kordonisse, kus kolleegid piirivalvurid aitasid koera termotekkide all kuivatada ja soojendada. 

Koer oli nii alajahtunud, et kraadiklaas ei võtnud isegi numbrit ette. Pärast turgutamist ja masseerimist hakkas lõpuks koera suust sooja õhku tulema. 

Perenaise sõnul on tema Saksa lambakoer tänaseks täielikult paranenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles