Kaunis galerii: kassid, kes käivad koos omanikuga tööl

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaallanna Marianna Zampieri avastas mõni aeg tagasi kire fotograafia vastu ja seda tänu kassile nimega Arthur.

«Kõik sai alguse sellest, kui ma võtsin endale 2012. aastal kassi nimega Arthur,» rääkis naine. «Ma tahtsin Arthuri ilu teistega jagada ja mis oleks selleks veel parem moodus, kui tema pildistamine.»

Zampieri harjutas paar aastat kätt, enne kui võttis käsile esimese projekti, mille nimeks sai «Passions» («Kired» – toim.). Selle fotoprojektiga üritas ta pildile püüda kassiomanike suhte oma lemmikuga. Fotodel olevad inimesed tegid just seda, mida nad kõige enam armastasid, ja kassid olid truult nende kõrval. Zampieri sõnul on see näitus üleval olnud mitmes Itaalia linnas.

Projekti käigus selgus, et paljudel inimestel on töökohal kaasas kass. Zampieril tekkis idee teha uus fotoprojekt, mis sai nimeks «C-AT Work». «See on väga huvitav projekt, mis võimaldab mul näha kasse üsna omapärases keskkonnas, imeilusates kohtades, kus tavaliselt kasse pole,» sõnas Zampieri.

Ta lisas, et fotod on tehtud kasside iseloomu silmas pidades, ükski pilt pole lavastatud ega kuidagi loomale peale sunnitud. «Kassid on üsna ettearvamatud ja see on olnud kõige raskem osa. Nad ei tee seda, mida sina tahad või millal sa tahad. Ma ei tea kunagi, mida oodata, ma lihtsalt ootan ja vaatan, mis juhtuma hakkab,» kirjeldas Zampieri tööprotsessi. Tema jaoks on oluline see, et kõik toimuks spontaanselt ja fotode atmosfäär oleks argipäevaselt intiimne.

Kuigi tänaseks on Zampieri pildistanud paljusid kasse, on Arthur endiselt naise lemmikmodell. «Mulle meeldib pildistada ka tänavakasse ja varjupaikade kasse. Nad on nii uhked, elegantsed, metsikud ja muidugi ilusad. Ma vaatan neid alati imetlusega,» lausus Zampieri.

Tema eesmärgiks on püüda pildile kassiomaniku ja tema lemmiku ilus suhe ning näidata, et need loomad suudavad igas olukorras kohaneda.

Vaata galeriist pilte kassidest, kes käivad koos omanikuga tööl!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles