Turistide rumalus tappis noore delfiini

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

See juhtus taas: rumalate turistide pärast sai jälle üks imetaja surma. Juhtum leidis aset Argentinas, kui turistid üritasid noore delfiiniga selfit teha.

Kohaliku ajalehe La Capitali andmetel tirisid turistid noore delfiini veest välja ja tegid temast pilte ning videoid. YouTube'i jõudnud videost on näha, kuidas grupp inimesi seisab abitu delfiini kohal ning kõik üritavad teda puudutada ja patsutada, kirjutab National Geographic.

«Nad lasid tal surra,» ütles üks pealtnägija ajalehele. «Ta oli väga noor ja ujus kalda lähedal. Inimesed oleksid võinud ta vette tagasi viia, ta veel hingas. Aga teda hakati pildistama ja patsutama. Paljud väitsid, et delfiin oli juba surnud.»

See on juba teine kord aasta jooksul, kui Argentinas on delfiin rumalate turistide tõttu surma saanud. Eelmise aasta veebruaris suri üks delfiin vedelikupuuduse tõttu Santa Teresita kuurortlinnas, kuna turistid väntsutasid teda.

Selles, et turistid üritavad Instagrami jaoks muljetavaldavaid pilte teha ja vigastavad seeläbi loomi, pole kahjuks midagi uut. National Geographicu andmetel leiab taoline juhtum aset peaaegu igal nädalal. Probleemiks on ka see, et neid fotosid ja videoid jagatakse väga palju, mistõttu tekib ekslik arvamus, et selline käitumisviis on normaalne ning loomadega võibki nii teha.

Loomi tuleb austada, tegemist on siiski elusolenditega. Kui märkad, et keegi teeb mingil moel loomale liiga, ära vaata pealt, vaid astu looma eest välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles