Rootsis hiilis hunt elurajoonis

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks Rootsi perekond sai korraliku ehmatuse osaliseks, kui märkas hommikusöögi ajal aknast välja vaadates, et maja juures hiilib ringi hunt. Hunt jooksis järsku ümber maja ja suundus lähedal asuva lasteaia poole.

Linköpingi linnas elav Tomas Nilsson haaras kiirelt telefoni ja filmis hunti. Mehe sõnul jooksis hunt nende maja juurest üle muruplatsi kohaliku lasteaia suunas, kirjutab The Local.

«Oli uskumatu hunti nii lähedalt näha, samas oli see ka hirmutav, et meie rahulikus linnaosas käivad hundid,» ütles Hanna Nilsson. «Õnneks polnud sel ajal lapsi lasteaias ega õues.»

Nilssoni sõnul elab piirkonnas palju noori perekondi ja tihtilugu mängivad väikesed lapsed õues ning see lugu oleks võinud väga õnnetult lõppeda.

Tomas Nilssoni tehtud video vaatas üle ka Rootsi metsloomade ekspert, kes kinnitas, et videos on tõesti hunt, mitte koer. Hanna Nilssoni sõnul on varemgi tulnud teateid selle kohta, et nende maakonnas võib olla hunte, ent see olevat esimene kord, kui hunt on elumajadele niivõrd lähedal. 

«See pole siin piirkonnas kindlasti normaalne,» sõnas Nilsson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles