Kaheksa koeratõugu, kes sobivad lastega peresse

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elena Shumilova/Caters News Agency/Scanpix

Kui hakkate perele uut lemmikut valima, siis tuleb arvesse võtta paljusid asju. Igal koeratõul on oma plussid ja miinused, aga kui peres on lapsed, siis on ilmselt üheks peamiseks kriteeriumiks see, et koer peab lastega hästi läbi saama.

Mõni koeratõug sobibki lastega peresse paremini, kuna on kannatlikum ja saab lastega hakkama. Koerasõprade portaal iHeartDogs tõi välja kaheksa sellist koeratõugu.

1. Labradori retriiver – väga sotsiaalne ja aktiivne koeratõug, mistõttu sobib hästi perele, kes otsib tasakaalukat ja rõõmsameelset koera. Labradori retriiver saab hästi läbi igas vanuses lastega, talle meeldib mängida ja ta pole mängides pealetükkiv.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Kuldne retriiver – tal on sarnased iseloomujooned, mis labradori retriiveril ja ta sobib samuti väga hästi lastega kokku. Kuldne retriiver on väga sõbralik, ta tahab peremehele heameelt valmistada ning talle meeldib inimestega koos olla ja lõbutseda.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Hagijas – kui otsite väiksemat kasvu koera, on hagijas hea valik. Hagijas on väga sotsiaalne koer. Kuigi ta on pigem väiksemat kasvu, on tegemist väga sitke tegelasega. Hagijas on mõõdukalt aktiivne, teda on kerge pidada ja talle meeldib perega aega veeta. Hagijas on rõõmsameelne koer, kes sobib eri vanuses laste mängukaaslaseks.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Kolli - «Lassie» filmidest on ilmselt paljudele meelde jäänud, et kolli on ääretult sõbralik koer ja saab lastega hästi läbi. Kolli on mõõdukalt aktiivne ja väga suur suhtleja. Tegemist on graatsilise ja tasakaaluka koeraga, kes ei aja lapsi taga nii, nagu mõni teine karjakoer seda teeb.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

5. Mops – sobib hästi perele, kes otsib väiksemat koera. Mops on väga rõõmus koer ja talle meeldib perega aega veeta. Kuigi mops pole kõige aktiivsem koeratõug, on ta piisavalt mänguhimuline ja tal on ka ulakas pool täitsa olemas. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Newfoundlandi koer – see pirakas koer on väga kuulekas, sotsiaalne ja tundlik. Newfoundlandi koer sobib hästi lastega peresse. Tema suurus võib olla veidi hirmutav, aga tegelikult oskab see koer lastega hästi ja õrnalt ümber käia.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

7. Iiri setter – aktiivne, intelligentne ja armas tõug. Iiri setter on alati seiklusteks valmis, mistõttu sobib hästi aktiivse elustiiliga perele. Iiri setter on ise ka väga aktiivne, seega tuleb temaga päevas palju tegeleda ja ringi liikuda. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

8. Inglise buldog – sotsiaalne, veidi ulakas koer, kellele meeldib perega koos olla ja kes suhtub ka võõrastesse hästi. Inglise buldog on pigem laisk, kuid iseloomuga koer. Talle meeldib lastega mängida ja pereringis võib ta vahel üsna tobedalt käituda. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles