Autolt löögi saanud kutsikas ootas 12 tundi lumes abi

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kanadas Alberta osariigis sai seitsmekuune kutsikas autolt löögi ja kuigi koerake jäi ellu, külmetas ta tükk aega haavatult lumes, enne kui talle appi tuldi.

Hea uudis oli see, et koer ei saanud surmavalt vigastada, kuid halb uudis oli see, et ta ei saanud end liigutada ja tema kehatemperatuur hakkas langema ning iga mööduva tunniga sattus tema elu üha suuremasse ohtu. Kuna koer oli lumises kraavis, siis polnud päästjatel ka kuigi kerge teda üles leida, kirjutab The Dodo.

«Tema kehasoojus oli lume sisse augu sulatanud,» ütles kohaliku loomakaitse esindaja Amber Perry. «Ta oli paksu lume sees ja teda polnud seal sugugi lihtne märgata.»

Lõpuks veetis koerake lumises kraavis umbes 12 tundi, enne kui ta sealt välja aidati. Koera vaagnaluu oli vigastatud, mistõttu ta ei saanud liikuda. Päästjate sõnul koerakesel väga vedas, et teismelised koera märkasid ja abi kutsusid. Tavaliselt on see teelõik väga rahulik ja seal liigub vähe inimesi.

«Ta oli väga sõbralik, aga ta ei saanud ise liikuda,» sõnas Perry. «Ta liputas saba, aga ainult natukene, kuna ka see valmistas talle valu.» Koer toimetati loomakliinikusse, kus talle osutati vajalikku abi. Nüüd otsivad loomakaitsjad koerakesele nimega Nutmeg uut kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles