Pildid: need on kõige leebemad koeratõud

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer ei saa aru mitte sõnadest, vaid kehakeelest.
Koer ei saa aru mitte sõnadest, vaid kehakeelest. Foto: SCANPIX

Mõned koeratõud on erakordselt energilised ja püsimatud, samas kui teised on rahulikud ja leebe loomuga ega nõua igal hetkel inimese tähelepanu. 

Mother Nature Network tõi välja koeratõud, kes on üldiselt väga armsa ja leebe iseloomuga. Need koerad saavad laste ja teiste loomadega reeglina hästi läbi.

Kuldne retriiver on intelligentne, sõbralik ja pühendunud koer. Nad sobivad juht- ja päästekoerteks, neile meeldib väga oma perega aega veeta. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Labradori retriiver on samuti sõbralik, aktiivne ja intelligentne. Need on ideaalsed perekoerad, aga sobivad hästi ka näiteks juhtkoerteks. Labradori retriiver on USAs kõige populaarsem koeratõug. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Hagijas on väga uudishimulik ja üldiselt alati rõõmus koer. Hagijale meeldib olla koos inimeste ja ka teiste koertega. 

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Inglise buldog võib ju pahur välja näha, aga tegelikult on ta rahulik ja sõbralik koer. Nad saavad lastega üldiselt hästi läbi ja on sõbralikud ka võõraste suhtes.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Newfoundlandi koer on küll suurt kasvu, kuid hingelt väga leebe ja rahulik. Animal Planet kirjeldab neid koeri kui kannatlikke, rahulikke, muretud ja väga meeldivaid tegelasi. Kui aga keegi või miski peaks selle koera peret ohustama, siis võib koer küll tigedaks saada.

Caters News Agency/Scanpix
Caters News Agency/Scanpix Foto: RALPHIE_THE_NEWF_AND_THE_BOSS //Caters News Agency

Iiri setter on mänguline, energiline ja armastab inimeste lähedust. Kusjuures, neile meeldib oma pereliikmetega nii väga koos olla, et siis käituvad nad ka kõige paremini. Iiri settereid on üsna kerge treenida, kuna tegu on väga nutikate kutsadega.

Xposure/Scanpix
Xposure/Scanpix Foto: Xposure / Scanpix

Mopsid on tuntud selle poolest, et nad võivad olla väga armsad ja ka väga ulakad. Mopsid sobivad hästi perekoerteks ja nad on väga aktiivsed tegelased.

Caters News Agency/Scanpix
Caters News Agency/Scanpix Foto: /Caters News Agency

Cavalier King Charles spanjel armastab väga süles olla. Need koerad on väga targad ja mängulised, mistõttu on nad väga lõbusad lemmikloomad. Nad ei vaja päevas palju liikumist, kuid nende aedik peaks olema selline, kust nad ise välja ei pääse.

Jim Cole/AP/Scanpix
Jim Cole/AP/Scanpix Foto: Jim Cole/AP

Collie või kolli on väga armsa ja leebe iseloomuga. Nad on tundlikud ja intelligentsed, neid on üsna kerge treenida. Samas võivad nad vahel olla ka kangekaelsed. 

General/Scanpix
General/Scanpix Foto: General/

Berni alpi koerad on rahulikud, muretud ja leebe loomuga. Need koerad on vastupidavad, kergesti treenitavad ja nad tahavad omanikele alati heameelt valmistada.

ANTONIO BRONIC/REUTERS/Scanpix
ANTONIO BRONIC/REUTERS/Scanpix Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles