Liigutav lugu: kodutu poiss andis oma kampsuni koerale

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS/Scanpix

Vabakutseline filmitegija Mohammad Belaal Imran tegi Pakistanis Karachi linnas tänavatel pilte, kui ta märkas koera, kes kandis kampsunit. Ainuüksi koerast oleks saanud originaalse pildi, aga see lugu läks veelgi huvitavamaks.

«Üritasin koerast pilti teha, kui kuulsin kedagi hüüdmas «Jaggu, Jaggu» ja koer tuiskas minema,» kirjutas Imran sotsiaalmeedias. Koer jooksis ühe väikese poisi juurde ja nad hakkasid koos mängima. Selgus, et poiss andis koerale oma kampsuni, et koeral külm poleks ja ta on ka koerale regulaarselt süüa andnud, kirjutab The Dodo.

Poisi vanus või taust on teadmata, kuid tõenäoliselt on tegemist tänavalapsega. Taolisi lapsi on Pakistanis väga palju, nad elavad ja töötavad tänavatel. Poiss ise käis paljajalu, sest tal polnud jalavarje ning seda enam on märkimisväärne see, et ta koera vastu nii helde oli. Lisaks sellele jäi poiss pildile ääretult suure naeratusega ja jääb mulje, et ta ei nurise oma praeguse elukorralduse üle.

Foto poisist ja kampsunit kandvast koerast hakkas sotsiaalmeedias kiirelt levima ning inimesed tahtsid neid kuidagi aidata. Imrani sõber Suhaib Jamal Nasir seadis üles veebilehe, mille kaudu saab poisile ning koerale annetusi teha. Annetatud raha eest ostetakse neile riideid, toitu, vajaduse korral ka ravimeid ja üritatakse rõõmsameelsele paarile peavarju leida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles