Soome väikelinna koerad saavad kaitsevestid

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP

Soomes asuva Nurmese linna koertele jagatakse kevadel vestid, mis peaksid kaitsma koeri huntide rünnakute eest.

Esialgu jagatakse välja mõned vestid, et testida, kas need ka toimivad. Vesti sees on väikesed paunakesed, mis sisaldavad tšillipipart. Kui hunt peaks koera ründama ja hammustab vesti, siis ta saab üsna kuuma suutäie ning see peaks hundi eemale peletama, vahendab BBC.

Vestid loodetakse valmis teha kevadeks ja kui kõik läheb plaanipäraselt, siis peaks selles piirkonnas huntide rünnakute arv vähenema. Sel aastal on hundid Nurmese linnas rünnanud 32 koera.

Tšillit sisaldavad vestid kujundas Jussi Aro, kes on juba aastaid tegelenud sellega, et välja töötada kaitsevahendeid, mis peletaks hundid eemale, kuid ei teeks neile viga. Kuigi Aro ise ei ela Nurmese linnas, valiti just see linnake katsetamiseks välja sellepärast, et seal on aset leidnud väga palju rünnakuid. Linnaelanikud ei julge enam lapsi ega koeri õue lubada.

Hunt on Soomes looduskaitse all ja arvatakse, et Soomes elab vähem kui 250 hunti. Kuigi hunte pole lubatud jahtida, andis valitsus sel aastal välja eriloa maha lasta umbes 50 hunti, et hoida huntide karju kontrolli all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles