Süsimusta kassi karvkate muutus haruldase haiguse tõttu kirjuks

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Scrappy on 19-aastane kass, kes esimesed seitse aastat oma elust oli üleni musta värvi. Siis hakkas tema karvkate aga muutuma: mustade karvade vahele tekkis üha enam valgeid ja täna on Scrappyl tõeliselt ainulaadne kasukas.

Scrappy omanik David meenutas, kuidas ta 1997. aastal endale süsimusta kassipoja sai. Ta mäletab, et Scrappy istus teistest kassidest eemal ja David teadis, et ilmselt on Scrappy viimane, kes oma pesakonnast kodu leiab. Ta otsustas kiisu endale võtta ja alates sellest ajast on nad koos elanud, kirjutab Bored Panda.

 

A photo posted by Scrappy (@seniorscrappy) on

Scrappy karvkate hakkas muutuma siis, kui kiisu oli 7-aastane. Tõenäoliselt on põhjuseks vitiliigo, mis muudab naha laiguliseks. Kasside seas on vitiliigo aga äärmiselt haruldane haigus. Õnneks ei mõjuta haigus kuidagi kassi tervist ja 19-aastane Scrappy naudib oma vanaduspõlve. 

 

A photo posted by Scrappy (@seniorscrappy) on

«Scrappy on täielik diiva,» rääkis tema omanik David. «Teda pole lihtne pildistada, sest tavaliselt keerab ta pea ära või kõnnib minema... ta võib olla ka üsna tujukas. Vahel äratab ta mind öösel üles valjult näugudes ja nõuab, et ma ta välja laseks.» Sellest hoolimata jumaldab David oma kassi ja kinnitab, et Scrappy oskab ka õrnust välja näidata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles