Müsteerium: Kanada loomaaias uppus öösel seitse pingviini

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humboldti pingviinid loomaaias, pilt illustratiivne
Humboldti pingviinid loomaaias, pilt illustratiivne Foto: SCANPIX

Neljapäeva hommikul leidis Kanada Calgary loomaaia töötaja seitse Humboldti pingviini uppununa. 

Surnud pingviinid leidis hooldustöötaja, kes oli oma hommikusel ringkäigul. «Sellisest asjast ei ole me kunagi varem kuulnud ega seda ka näinud,» ütles loomatalituse juht Jamie Dorgan Daily Maily vahendusel.

Loomaaia veterinaarid tegid pingviinidele lahkamise ning järeldasid, et surma põhjuseks oli uppumine. Veidramaks teeb surma põhjuse ka see, et Humboldti pingviinid on tuntud oma suurepärase ujumisoskuse poolest. Nad võivad nädalaid veeta avamerel kalu püüdes, kuid siiski suudavad nad hinge kinni hoida vaid kuni kaks minutit.

Calgary loomaaed alustab juhtunu uurimist ning läbi vaadatakse ka kõik turvakaamerate videod. «Praegu me ei ole kindlad, miks pingviinid uppusid,» sõnas Doran. «Me arvame, et selle põhjustas ühekordse sündmusega seonduv äge stress,» lisas ta.

Arvatavasti tekkis kõikidel pingviinidel mingil põhjusel äge stress, kuid stressitekitaja on veel teadmata. Koloonias elas veel 15 teist pingviini, kes ei näidanud mingeid häirituse märke, kuid nüüd neid öösel enam  basseini juurde ei lasta.

Seitsme liikme surm mõjutab kindlasti ka teisi, sest paljud kaotasid õnnetuses oma kaaslase, kuid seni on nad normaalselt toitunud ja käitunud.

Kanada Calgary loomaaias elavad lisaks Humboldti pingviinidele ka kuning-, eesel- ja kaljupingviinid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles