Viis nõuannet, kuidas lemmikloomaga üürikodu leida

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kes kunagi lemmikloomaga korterit on pidanud üürima, see teab, et lihtne see ülesanne pole. Järgnevast viiest nõuandest võib sel teekonnal aga abi olla. 

Võta aega

Lemmikuga läheb kodu leidmisega palju kauem aega kui tavaliselt. Kui tead, et koduvahetus millalgi ette tuleb võtta, plaani oma aega arukalt ja hakka küsimusega tegelema vähemalt kaks kuud enne, kui kolima pead. Paljud korteriomanikud ütlevad sulle ära ja sul peab olema piisavalt aega.

Kogu tõendeid

Kui oled enne oma lemmikuga korterit üürinud, palu vana kodu omanikult soovituskirja. Kui sul on koer, kes läbinud kuulekuskoolituse, lisa need paberid soovituskirjale. Võta tõend loomaarstilt, mis kinnitaks, et su loom(ad) on terve(ed).

Reklaami ennast

Veena korteriomanikku, et lemmikloomapidajana on sul raskem uut kodu leida, nii et kui ta sinu võtab, võib ta üsna kindel olla, et nii pea uue üürniku otsimisega tegeleda ei tule. Pikaajaline üürnik meeldib korteriomanikule vahel nii väga, et puudused tunduvad väiksemad.
Paku välja võimalus vaadata üle su praegune kodu ja lemmikloom.

Ole valmis rohkem maksma

Mõned korteriomanikud üürivad lemmikloomapidajatele küll, aga küsivad kõrgemat igakuist renti või suuremat tagatisraha - arvesta sellega. Kui ta seda ise välja ei paku, võid seda omalt poolt pakkuda. Sellest võib abi olla, et otsus sinu kasuks langetataks.

Pange kõik kirja

Kui korter leitud ja mingid kokkulepped saavutatud, fikseerige kõik paberil, et eriarvamuste tekkimisel oleks, millele tugineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles