Päevakäpad: imeilus kassipere otsib uut kodu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli poegadega.
Juuli poegadega. Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Eesti Loomakaitse Selts aitab uut kodu otsida kassiperele, mille liikmed on tõeliselt kaunid kiisud.

Kassiema Juuli elas tavalist kassielu kuni päevani, mil pererahvas otsustas ta koos ühekuuste poegadega ukse taha trepile tõsta. Ilm oli külm, väljas olid miinuskraadid, kusagile minna ei olnud. Juuli ei mõistnud, mis halba oli ta küll teinud, et pere temast ja poegadest otsustas lahti saada. Juulil lasti elada steriliseerimata kassi elu, vabalt õues jalutada, kuid loodus on kord juba seadnud, et ega õues uitav emakass isaste kõutside tähelepanu alt välja ei jää – Juuli ei teinud ju midagi valesti, et tiineks jäi. Umbes selliste mõtetega istuski Juuli kurvalt trepil, kaks pojakest kõrval.

Õnneks märgati naabermaja aknast Juuli muret ja head inimesed tõid kassipere enda juurde sooja. Tubli kassiema Juuli, kes ise on umbes kahe- või kolmeaastane, on oma pojad juba üsna suureks kasvatanud. Juuli pojad – Laura ja Paula – on kolmekuused. Juuli on väga rahulik ja sobib väga hästi rahu ja vaikust hindavale inimesele diivanikassiks. Ta peab ilusti puhtust ja hindab korda. Mängud Juulit väga ei huvita, süles pikutamine aga küll.

Ka Laura ja Paula on hoiukodus elamisega kenasti kohanenud, oskavad kasutada liivakasti, kuigi vahel võivad mõned teised liivakastiga sarnased kandilised objektid neid eksitada, aga põnnid on agarad õppima ja tarkusi omandama. Kiisupojad on nagu lapsed ikka – mängivad lustakaid mänge ja kui kõhud on tühjad, maiustavad agaralt krõbinatega.

Uues kodus võivad kassipojad alguses veidi pelglikud olla, aga soojus ja hoolivus meelitab neid üsna ruttu inimesega kontakti looma. Kassipere on harjunud ka väikeste lastega ning Juulil on varasemast elust ka koertega ühise eluaseme jagamise kogemus. Kassipere on saanud ussirohud, vaktsiinid ning kiibid. Juuli on ka steriliseeritud.

Infot kiisude kohta saab ka e-maililt: info@loomakaitse.ee. Kui oled kindel, et sinu kodust on puudu üks, kaks või koguni kolm nurrujat, siis täida loomasoovija avaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles