Prantsuse linnapea pakkus koerakaka probleemile välja omapärase lahenduse

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Amanda Seyfried oma koera Finniga.
Näitlejanna Amanda Seyfried oma koera Finniga. Foto: Christopher Peterson/Christopher Peterson/BuzzFoto.com

Prantsuse linna Béziersi juht Robert Ménard pakkus välja omapärase lahenduse, kuidas kutsuda korrale koeraomanikke, kelle lemmikud kergendavad end linnatänavatel.

Ménardi arvates võiks koguda kõigi linnas elavate koerte DNAd ühte andmebaasi. Kui andmebaas on täidetud, saab tänavatelt koguda koerte väljaheidete proove ja seeläbi kindlaks teha, millised koeraomanikud ei oska enda lemmiku järelt koristada. Korda rikkunud koeraomanikele tehakse trahvi 38 eurot, kirjutab The Local.

Esialgu lükkas halduskohus linnapea idee tagasi, kohtuniku sõnul rusuks selline samm linnaelanikke. Kolmapäeval sai Ménardi idee aga uue hoo sisse, kui Marseille's asuv kohus leidis, et idee on igati seaduspärane. Kohus sätestas, et uus reegel hakkaks kehtima vaid kesklinna piirkonnas.

Kuigi ideel on ka vastaseid, väitis linnapea, et kohalikud elanikud on tema idee poolt, kuna see muudaks linnatänavad puhtamaks ja aitaks raha säästa. 

Ménard on varemgi meedia tähelepanu pälvinud. Näiteks on mees väljendanud oma pahameelt pagulaste suhtes ja ta on teatanud, et tema ei lubaks avada rohkem kebabi pakkuvaid söögikohti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles