Saaremaa lehmale otsitakse endiselt kodu

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JEFF HAYNES/REUTERS

Saaremaal kütab kirgi 12-aastane lehm Triinu, kes pääses tapamajja minekust ja pidi kolima Pärnumaale ühe pere juurde, ent pere otsustas siiski Triinust loobuda ning loomale otsitakse uut kodu.

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu on võtnud eesmärgiks leida Triinule uus kodu, kus eakas loom saaks rahulikult vanaduspõlve nautida. Turvakodu kirjutas sotisaalmeedias, et nad käisid koos veterinaariga Triinul külas, et tema tervislikku seisundit kontrollida ja selgus, et loomal pole suurt midagi häda, kirjutab Meie Maa.

Veterinaari hinnangul olid Triinu «sussid» küll veidi lääpas, aga midagi katastroofilist ta ei tuvastanud. Ka lehma kehahoiak ja rüht olid õiged ning miski ei vihjanud sellele, et loomal oleks jalgadega probleeme.

Nüüdseks on asjasse sekkunud ka Eestimaa Loomakaitse Liit ja Saaremaa veterinaarkeskuse peaspetsialist Andro Jürisson sõnas, et Triinu veel tapamajja ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles