Päästetud koerad panid plehku

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Teisipäeval toimetas turvakodu vabatahtlik kaks Valjalast päästetud koera enda koju Pöide valda ja jättis kutsad kirbutõrje tarbeks kahe meetri kõrguse aiaga hoovi jalutama, kuid ta ei osanud aimata, et koerad võivad üle aia plehku panna.

Liina Solotarjeva meenutas, et Pontu ja Pitsu jõudsid aeda kella kolme ajal, kell kuus oli neid veel õues näha, aga kella kaheksa paiku olid nad kadunud. Koerad jäeti esialgu õue, kuna nad haisesid kohutavalt ja olid kirpe täis, kirjutab Meie Maa.

Solotarjeva sõnul ei soovinud ta, et võõrad koerad tema koertega kokku satuksid ja kirpe levitaksid. Naine ei saanud esimesel ööl mure tõttu korralikult magadagi, kuid järgmisel hommikul helistas talle poeg ja teatas, et koeri on hoovis näha olnud. Sellest hoolimata ei anna koerad end kergesti kätte ja Solotarjeva sõnas, et kui nad koerad lõpuks uuesti kinni püüavad, hakkab ta neid kõigepealt sotsialiseerima. «Õue saavad ainult rihma otsas ja teen neile selgeks, et kõik inimesed ei tee neile kurja,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles