USAs sündinud hiidpandad said Hiinas kultuurišoki

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidpanda Lun Lun poegade Mei Luni ja Mei Huaniga Atlanta loomaaias 2013. aastal.
Hiidpanda Lun Lun poegade Mei Luni ja Mei Huaniga Atlanta loomaaias 2013. aastal. Foto: TAMI CHAPPELL/REUTERS

Hiidpandad Mei Lun ja Mei Huan sündisid USAs Atlanta loomaaias, kuid nüüd on nende uueks koduks Chengdu hiidpandade keskus Hiinas. Pandad toimetati uude kohta novembris, kuid nad pole siiani uute elamistingimustega ära harjunud.

Näiteks ei suuda nad harjuda toiduga, mida neile Hiinas pakutakse. USAs olid pandade suureks lemmikuks küpsised, Hiinas on neile aga pakutud bambust ja õunu, aga neid keelduvad pandad söömast. Loomatalitaja sõnas, et pandad söövad õunu ja bambust vaid juhul, kui uute roogade juures on ka neile tuttavaks saanud küpsised, kirjutab Mother Nature Network.

Talitaja sõnul üritab ta pandade menüüd aegamisi mitmekesisemaks muuta. Mei Huan on hakanud muutustega vaikselt harjuma, kuid Mei Lun mitte. 

Lisaks toidule on pandadel raske harjuda kohaliku keelega. Nimelt nad ei taha reageerida loomatalitajate dialektile, mida antud piirkonnas räägitakse. Pandad reageerivad oma nimele ja lihtsamatele ingliskeelsetele käsklustele, kuid hiina keelele ei reageeri nad veel üldse. Loomatalitajad üritavad pandadele õpetada lihtsamaid hiinakeelseid fraase, et nad oskaksid neile vastata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles