Elu kassiga ja elu koeraga: peamised erinevused

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned inimesed ütlevad uhkelt, et nemad on kassi- või koerainimesed, teades, et kassi- ja koeraomanikel on mõned olulised erinevused. 

Igal reeglil on omad erandid, kuid ilmselt on allpool mainitud olukorrad nii mõnelegi loomaomanikule tuttavad. Koerasõprade portaal iHeartDogs tõi välja kasside ja koertega elamise peamised erinevused.

  1. Kui külalised tulevad, kiirustab koer neid uksele tervitama. Kass eelistab külalisi vaadata läbi akna või ohutust kaugusest.
  2. Koeri on võimalik treenida, et nad kuulaksid inimeste sõna. Sõnakuulekas koer saab maiustuse või paiga premeeritud. Kassid ei taha aga kedagi kuulata ja eelistaksid pigem sellist elukorraldust, kus inimesed alluvad neile.
  3. Koerad ei saa üksinda olles just kõige paremini hakkama. Kassid on seevastu iseseisvad ja suudavad paar tundi üksinda kodus olla ilma, et midagi läheks katki.
  4. Koera on raske koju jätta, kuna koer võib muutuda kurvaks ja ta väljendab oma tundeid üsna selgelt. Kassiomanik saab aga rahulikult uksest välja jalutada kartmata, et kass talle järele tormaks.
  5. Mõned koerad lähevad «hulluks», kui nad pole saanud päeva jooksul piisavalt liikuda. Kass aga eelistab suurema osa päevast rahulikult maha magada.
  6. Kui koerad hakkavad mängima, siis nad jooksevad seni, kuni jalad kannavad. Kassile piisab aga sellest, kui tuppa ilmub uus kast – sellise põneva asjaga saab lausa mitu tundi tutvust teha.
  7. Koerad eelistavad olla enamasti inimeste läheduses, ent kass võib vahel ka eemale minna ja üksinda olla. 
  8. Kui omanik peaks kodus tööd tegema, siis istub koer truult tema kõrval, kassile meeldib aga ronida arvuti peale. Mitte selleks, et inimese elu võimalikult keeruliseks teha, vaid ikka seetõttu, et tegemist on niivõrd sooja kohaga.
  9. Koerad armastavad vett. Enamik kasse eelistab aga veest eemale hoida.
  10. Koeraomanikud peavad lemmikutega väljas käima hoolimata sellest, milline on parajasti ilm. Kassiomanikud saavad aga vihmasaju ajal rahulikult toas olla, sest kassil on oma tualett, mille külastamisel pole tal abi tarvis.
  11. Koera on väga kerge toiduga «ära osta», ent kass võib olla toidu suhtes üsna valiv.
  12. Koerale meeldib omaniku kaisus mõnuleda. Kassile meeldib ka, aga ainult siis, kui see toimub temale sobivatel tingimustel.
  13. Koer võib olla kohmakas ja oma sabaga asju kogemata ümber lükata. Kassid lükkavad ka asju ümber, aga nemad teevad seda teadlikult. 

Hoolimata sellest, et elu kasside ja koertega on erinev, on kõik lemmikloomad väga toredad ja muudavad inimeste elu kordades rõõmsamaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles