Tallinna jõuluturul sel aastal põhjapõtru ei näe

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Kui eelnevatel aastatel on Tallinnas raekoja platsis toimuval jõuluturul väikeses aedikus olnud ka põhjapõdrad, siis sel aastal põhjapõtru turule ei tooda.

Tallinna kesklinna valitsusest öeldi Postimehele, et vastavalt linnavalitsuse otsusele ja avaliku ürituse korraldamise loale on põhjapõdrad lubatud raekoja platsi jõuluturule sel aastal 23.-26. detsembrini. Jõuluturu korraldaja hindas aga niisugust ajavahemikku liiga lühikeseks, et loomi transportimisega traumeerida ja seetõttu loobuti põhjapõtrade turule toomisest. 

Varasematel aastatel on jõuluturul probleeme olnud sellega, et külastajad on põhjapõtradele söögipoolist pakkunud, kuid vale toitumine on loomad haigeks teinud. Sama probleem esines selle aasta alguses ka Otepääl paiknevas talvepargis, kus kaks põhjapõdravasikat surid külastajate pakutud toidu tõttu. 

Eelmisel aastal raekoja platsis olnud põhjapõdrad. Foto:
Eelmisel aastal raekoja platsis olnud põhjapõdrad. Foto: Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles