Saaremaa hirvekaamera lubab metsloomi uudistada

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saaremaal asuvast mägrakaamerast on taaskord saanud hirvekaamera. Möödunud aasta näitas, et hirved hakkavad söödaplatsi vastu suuremat huvi tundma alles novembrikuus püsivamate külmade saabudes ja nüüd saab nende tegemisi kaamera vahendusel jälgida.

Riigimetsa majandamise keskus annab oma kodulehel teada, et äsja alanud hirvehooaja esimene «pääsuke» söödaplatsil oli kümneharuliste sarvedega silo nosiv hirv. Küllap leiavad talve jooksul sinna tee vägevad ja vähem vägevad sarvekandjad pullid, lehmad ja noored hirvehakatised ning juhuslikud uudistajad-metsaelanikud.

Eelnevatel hooaegadel on söödaplatsil tegutsemas nähtud isegi üle veerandsaja hirve korraga. Neid oli seal kindlasti rohkem, aga kõik lihtsalt ei mahtunud kaamera ette platsile. Rebased, kährikud ja vahel ka metsnugised tulevad kindlasti nüüdki kontrollima, kas ehk neile leidub seal midagi suupärast. 

Näis, mida põnevat või lausa ennekuulmatut-nägematut näitab kaamera seekord hirveplatsilt. Otsepilti saab vaadata sellelt lingilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles