Pirita kortermajast leitud madu tagastati omanikule

Kerti Kulper
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook/Tallinna Loomaaed

Eelmisel laupäeval, 29. oktoobri hilisõhtul kutsuti päästjad Tallinnas Piritale ühte kortermajja, kus elanikud olid hädas korterist leitud maoga. Keegi majaomanikest roomajat omaks ei tunnistanud. 

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs selgitas, et Pirita päästjad leidsid Padriku teel asunud korterist ühe pildiraami pealt roomaja. Madu pisteti kasti ja viidi loomaaeda. Tallinna loomaaed andis eile Facebookis teada, et leitud madu osutus mustriliseks roninastikuks.

«Looduses Ukrainast Kaug-Idani levinud liik elab nii metsas kui stepis ja mägedes ega pelga ka asulaid. Ujub oivaliselt ja teeb vaenlase peletamiseks sabaotsaga vastu maad lüües käristi raginat meenutavat heli,» seisab postituses. 

Tegemist on väga saleda ja vilksa maoga, kes on osav põgeneja, mistõttu pole kuigi üllatav, et madu suutis korra ka loomaias plehku panna. Õnneks saadi ta siiski kätte ja neljapäeval tagastati madu omanikule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles